Human Design

Znanost o razlikovanju

Povej mi, kolikokrat si se v življenju že spotaknila, medtem ko si poskušala biti vse, kar nisi? In kolikokrat si se potem spraševala, zakaj stvari ne delujejo tako, kot bi si želela, čeprav si delala po točnem načrtu, ki ti je bil predan preko kolektivnih vzorcev strahu?

Vem, ja, prevečkrat.

In ne si misliti, da je bilo pri meni kaj drugače. Ista zgodba … a vse dokler nisem začela Human Design eksperimenta.

Kaj pravzaprav sploh je ta Human Design sistem?

Human Design je sistem za samoanalizo, samozavedanje in osebno rast. Lahko bi rekli, da je kombinacija starodavne modrosti in sodobne znanosti. V njem se skrivajo kitajski I’Ching, kvantna fizika, sistem čaker, astrologija in kabala.

Na površinski ravni deluje kot nek indeks osebnosti, ki je podoben sistemoma Enneagram in Myers-Briggs.

Na globlji ravni, tisti bolj resnični, pa je Human Design edinstven energijski zemljevid, ki ti pomaga spoznati, kdo v resnici si, odpraviti to, kar nisi (torej vse, kar ti je družba rekla, da bi “morala biti”), in osvoboditi tisto edinstveno, neverjetno moč, ki se skriva v tebi.

Human Design je torej sistem, ki ti bo pomagal ugotoviti odgovor na najbrž že večkrat zastavljeno vprašanje: “Kdo sem in zakaj počnem stvari, ki jih počnem?

Omogoča nam dostop do informacij o sebi, do katerih ne moremo dostopati nikjer drugje. Razišče našo prirojeno energijo in naše edinstveno delovanje oz. kako najbolje sprejemamo odločitve, negujemo odnose, komuniciramo, ustvarjamo priložnosti.

Pove nam, kje se skrivajo naše supermoči, kako lažje predelati svoja in tuja čustva, kako najučinkoviteje izraziti sebe, kako bolj razumeti ali podpreti bližnje, kako produktivneje strukturirati svoj dan. Ni da ni.

In veš od kje dobi vse te podatke? Na podlagi tvojega ure, datuma in kraja rojstva.

Ja vem, NORO!

Tvoja telesna karta oz. bodygraf

Ko se v Human Design kalkulator vpiše svoj rojstni dan, uro in kraj rojstva, se izriše “bodygraf” oz. telesna karta, ki je nekakšen fizičen prikaz tega, kdo si – tista avtentična ti. Kdo si v svojem bistvu, ko odstraniš vse “nalepke”, ki si jih dobila vživljenju.

Sestavljen je iz več delov, ki jih označujemo kot:

  • ENERGIJSKI TIP (5 različnih)
  • CENTRI (9 različnih),
  • PROFILI (12 različnih),
  • VRATA (64 različnih),
  • KANALI (36 različnih)
  • (pa še mnogo mnogo več).

Vsi ti deli skupaj tvorijo tvojo genetsko mapo.

Vsak izmed njih ti pove nekaj o tvoji esenci, o tvojem bistvu, o tem, kaj si prišla delat na Zemljo in kaj je najboljše zate.

(Če te firbca, kakšna izgleda tvoja, si jo lahko izračunaš na strani Genetic Matrix ali Jovian Archive)

Kje začeti?

5 energijskih tipov

Branje Human Design karte se ponavadi začne z razlago tvojega energijskega tipa.

Preko avre (neverbalnega komunikacijskega sredstva) sistem razdeli populacijo na 4 avre oz. 5 različnih energijskih tipov:

Kje nadaljevati?

Poizvedi še več o svoji ali otrokovi HD karti